zondag 2 augustus 2009

Nog 'n keertje sightseeing Singapore...


Zondag 2 augustus 2009

Ons laatste dagje Singapore vandaag, dus alweer op tijd op pad gegaan om nog wat meer van Singapore te zien.
Om 11 uur zaten we weer in de taxi op weg naar de Botanical Gardens.

Daar hebben we de Hippo bus genomen naar Suntec City. In Suntec City heb je ook een Koi Garden en daar hebben Tim, Brian, Justin en Daan de Koi karpers gevoerd. Er zaten grote exemplaren bij!



We hebben daarna een rondje gedraaid in de Flyer vanwaar we een prachtig uitzicht over Singapore hadden. Na de Flyer hebben we ons opgesplitst.



Jean en Maurice zijn met Tim en Justin naar Sentosa Beach gegaan en Janneke en ik zijn met Daan, Eva en Brian naar huis gegaan. Even lekker rustig aan en alvast spullen pakken voor morgen.

Om 18.00 uur zijn we met de taxi naar de Singapore Zoo gegaan. Daar heb je de Night Safari. Een apart stukje van de dierentuin waar je ’s avonds met een tram door kunt rijden en kunt wandelen.





Maar eerst hadden Tim, Brian en ik een hele bijzonder ervaring. In Singapore zie je op verschillende plaatsen een Fish spa. Hier in de zoo dus ook. Maar wat is het nu precies? We vonden dat we het toch eens moesten uitproberen. We kregen slippers aan en moesten onze voeten onder stromend water afspoelen. Daarna mochten we op een bank gaan zitten die voor een aquarium stond gevuld met visjes… en… we moesten onze voeten in dat aquarium zetten. De visjes kwamen meteen op onze voeten af en begonnen te knabbelen. Het kietelde behoorlijk en er zaten een paar grote vissen bij, die je echt voelde happen! Na 5 minuten mochten we onze voeten er weer uithalen en hadden we heerlijke zachte voetjes. Tim had een wratje op z’n voet en die was nu weg! De visjes die in het aquarium zaten zijn Doctor Fishes. Deze visjes eten dode huidschilfers. Ze worden ook vaak gebruikt bij mensen met Psoriasis en andere huidaandoeningen. Héél bijzonder!




Na al dat geknabbel aan onze voeten zijn we bij de Bongo Burger een hamburger gaan eten. Ondertussen konden we genieten van een showtje opgevoerd door Polynesiërs. Veel vuurspuwen en dat vonden de kids natuurlijk geweldig! Toen was het tijd voor de safari. Het was erg druk bij de tram dus zijn we eerst zelf een stukje gaan lopen. Door het donker in de jungle wandelen, spannend en gevaarlijk! We raakten op een gegeven moment Maurice kwijt. Jean ging weer de jungle in en vond Maurice bij de tijgers. We zagen het al voor ons wat er de volgende dag anders in de krant zou staan:
“Dutch tourist missing at Night Safari in Singapore Zoo”
Maar gelukkig liep het goed af J
Daarna met de tram rondgereden. We konden alle dieren goed zien. Er stonden nl. lampen boven alle veldjes waar de dieren stonden. We hebben nog ’n rondje gelopen en stekelvarkens, vliegende eekhoorns (ze vlogen niet maar zaten lui op een tak) en vleermuizen gezien. Ze scheerden rakelings over je heen dus dat was wel spannend.
De kids waren intussen goed moe en we besloten de tram terug te nemen.

Nu zijn alle tassen weer gepakt en kunnen we morgen naar Sydney vertrekken.

We vonden het hartstikke leuk in Singapore. Leuk om gezien te hebben waar en hoe Jean, Janneke, Daan en Eva wonen/leven. Singapore is een klein landje, een eilandje om precies te zijn van 40 x 60 km waar 4,5 miljoen mensen wonen. Toch heb je niet in de gaten dat er zoveel mensen wonen en dat het klein is. Er is veel groen op het eiland en er zijn ook veel open stukken. Ook is er vanalles te doen. Er zijn mooie musea, stranden, parken en dan al die wijken van verschillende nationaliteiten. Zo heb je China Town, Little India, Arab Street en natuurlijk heel veel shopping malls. Voor de Shop Aholics is dit Paradise! En er is nog veel meer. Maar aan het weer moet je wel wennen. Het is heel warm en vochtig en dan hadden wij nog geluk begrepen we, want het kan nog veel warmer zijn.



Geen opmerkingen: