maandag 17 augustus 2009

Glass House Mountains en Bribie Island...

Zondag 16 augustus 2009
We hebben even snel de Glasshouse Mountains gedaan (nu was er ook maar één lookout aan de kant waar wij zaten) en daarna zijn we naar Birbie Island gereden.



Een klein eiland bij Brisbane. Via een brug kwamen we op het eiland zodat we niet op een ferry hoefden, dat gaat nl. nogal lastig met een camper. Op Bribie Island hebben we de camper op het Bribie Island Caravan Park neergezet en toen zijn we naar het 200m verderop gelegen strand gelopen. De boys hebben weer kuilen gegraven, zandkastelen gebouwd en lekker in de golven gespeeld.
’s Avonds zijn we gaan uiteten. Was weer een nieuwe ervaring voor ons…. We liepen een restaurant in genaamd de Surf Club. We kwamen in een net uitziende eetzaal met een bar en een game room (gokkasten e.d.). Maar er was ook een groot terras met uitzicht op de zee. Bij de bar maar even gevraagd of we zo ergens mochten gaan zitten. Vroegen ze ons of we lid waren van de club. Lid van de club? Eh nee, hoezo? Wat blijkt nou, in Australië heb je allerlei clubs. De bowling club, de surf club, de art club etc. Wanneer je lid bent kun je van alle faciliteiten gebruik maken zoals restaurant, bar en het gok gebeuren. Maar we mochten ons inschrijven als visitor en zo waren we toch eventjes lid van de Surf Club. Het eten was overigens overheerlijk. Gokken hebben we maar niet gedaan :)

Geen opmerkingen: