maandag 17 augustus 2009

Australia Zoo...

Maandag 17 augustus 2009

Vanochtend in het toiletgebouw raakte ik aan de praat met een aardige mevrouw. Ze vroeg of ik van de campervan tegenover was. De Dutch people. Eh ja… Hoe ze dat nu alweer wist. Maar de camping stond vol met 65+ overwinteraars, maar deze keer hele aardige mensen die graag een praatje maakten. En het was dus al rondgegaan dat wij uit Nederland kwamen…. Deze mevrouw, Rosie genaamd, was 53 geleden van Duitsland naar Australië geemigreerd. Ze woonde al vanaf haar 10e jaar in de buurt van Melbourne. De laatste jaren kwam ze in de winter overwinteren op Bribie Island. De een na de ander maakte een praatje, dus we hadden nog moeite om van de camping weg te komen :) Om 10 uur waren we dan toch op weg naar de Australia Zoo. De Zoo van Steve Irwin, de crocodile hunter, bekend van TV. Hij is enkele jaren geleden overleden door een sting ray maar je "ziet" hem nog overal in de zoo. Eigenlijk wel een beetje overdreven zo veel.
De zoo was wel heel erg mooi met erg mooie verblijven voor de dieren. Ook kon je met allerlei dieren op de foto. Zo zijn we met een enorme python op de foto gegaan . Ik vond het in eerste instantie doodeng, maar de slang voelde gelukkig helemaal niet eng aan, dus dat viel 100 % mee. Hij was niet giftig, scheelt ook! De boys zijn nog met een baby alligator op de foto geweest en Justin wilde even later toch graag een koala vasthouden en mocht even knuffelen met ‘m voor de foto. In het Crocoseum hebben we een show met een krokodil gezien. Het was een enorm stadion met een groot basin. De krokodil was ook aardig groot maar had er vandaag niet zo’n zin in. Hij kwam niet echt spectaculair uit het water gesprongen voor een stuk worst. Dat was eigenlijk wel de bedoeling. We hebben ook nog tijgers en olifanten gezien in de mooiste verblijven. Ondanks dat de zoo heel erg commercieel ingesteld is, is het toch de moeite waard.

2 opmerkingen:

Marielle zei

Dag wereldreizigers,

Weer leuke verhalen om te lezen! Ik denk dat je het met 1 cropavond in de 2 weken niet red met al die foto's inplakken.....
Ik zit vanavond ook te twijfelen om ik nog foto's in ga plakken. Ik heb inmiddels ook zoveel foto's en anders is het dadelijk niet meer bij te houden.
Heel veel plezier en o ja, deze week krijgen we weer een hittegolf in NL!!!!

Groetjes de Remmerswaaltjes

Mathijs Perquin zei

Hoi Brian en familie,

Hier een berichtje van Mathijs en familie Perquin. Bedankt voor de leuke kaart van jou/jullie. Wij hebben een leuke vakantie gehad, hopelijk jullie ook!

Groetjes van Mathijs Perquin
en de familie...